Novosti

Fitodermatologija na usluzi Vašoj koži

fitodermatologija

Kao stručnjak za fitodermatologiju od 1959. godine, Placentor Vegetal nudi dermatološke proizvode za lice i tijelo, pružajući najprikladnije rješenje za svaki problem kože. Biljna placenta, iznimno otkriće Laboratorija Sicobel, supstanca je koju podnose svi tipovi kože, čak i one najosjetljivije, te ima iznimnu moć regeneracije i hidratacije. Placentor Vegetal jedini je brend koji koristi ovaj kompleks, a svoju učinkovitost crpi iz esencijalnih hranjivih tvari u svježim pupoljcima biljke.

KLINIČKI DOKAZANA DJELOTVORNOST

Brojna testiranja do sada pokazala su djelotvornost Plant Placente u dermatološkoj primjeni.

In-vitro istraživanje dokazalo je da Plant Placenta* stimulira stanice kože te one konzumiraju do 70%** više kisika, odnosno, poboljšava disanje stanica. Također, biljna placenta sadrži i visoku razinu prolina/hidroksiprolina – aminokiselina koje imaju veliku ulogu u sintezi proteina, poput kolagena, elastina i keratina te ujedno potiče metabolizam stanica. Zabilježen je porast sinteze proteina kože za iznimnih 42%**.

 

* od pupoljaka soje i bukve 

** In vitro test na kulturi stanica izvršen u nezavisnom laboratoriju, Dermscan studija 2012.

Cilj studije in-vivo istraživanja Laboratorija Sicobel bio je mjerenje transepidermalnog gubitka vode – pokazatelja koliko brzo voda isparava kroz površinski sloj kože. Kada je koža oštećena ili ozljeđena, transepidermalni gubitak vode je veći i funkcija barijere je oštećena. Što je manji transepidermalni gubitak vode, koža je sve više obnovljena.

Provedena je procjena obnavljajućeg djelovanja Placentor Vegetal regenerativne i hidratantne kreme u odnosu na placebo efekt. Studija je pokazala da Placentor Vegetal regenerativna i hidratantna krema ima obnavljajući učinak na koži već nakon 2 dana*

  • nakon 2 dana, 21% manji transepidermalni gubitak vode
  • nakon 7 dana, 28% manji transepidermalni gubitak vode

*Nakon 2 dana, 21% manji transepidermalni gubitak vode

 Dermscan klinička studija, 2012., provedeno na 18 ispitanika kroz 11 dana – nanošenje dva puta dnevno.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)