Novosti

Zašto serumi s vitaminom C kožu čine tako sjajnom

vitamin-c-serum

“Što si radio/la s kožom?” Ako postoji ijedan proizvod za njegu kože koji će gotovo zajamčeno izazvati ovakav komentar, bez obzira na vaš tip kože, to je – vitamin C.

Naime, posebice je moćan u svom najsnažnijem obliku, L-askorbinskoj kiselini. Popis dobrobiti seruma s vitaminom C je dugačak: posvjetljuju, učvršćuju, zaglađuju i hrane – bilo da je koža sklona sušenju, vrlo suha ili nešto između. Ono što je možda najvažnije, s vitaminom C naprosto blistate. Upotrijebite ga jednom i vidjet ćete trenutne rezultate, a ukoliko nastavite – čistoća i sjaj vaše kože nastavit će se poboljšavati iz dana u dan.

Budući da se vitamin C razgrađuje kad dođe u dodir s vodom, on gubi svoju moć u mnogim formulama za kožu, a čak niti jaki konzervansi ne mogu sprječiti to djelovanje. Proizvođači rješavaju ovaj problem na mnoge različite načine. Tako u našoj ponudi možete pronaći brand Daytox, čiji Vitamin C serum sadrži učinkovite i stabilne estere vitamina C u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom. Također, Diego dalla Palma Vitamin C serum hiperaktivan je i stimulativan koncentrat s 10% stabiliziranim vitaminom C. On štiti kožu od vanjskih učinaka, potiče proizvodnju kolagena, smanjuje lomljivost kapilara te oslobađa kožu od crvenila koje je uzrokovano vanjskim agentima ili rozaceom.

Vitamin C je snažan antioksidans koji može pripomoći u izgradnji kolagena i ublažiti izgled tamnih mrlja na koži. Gotovo svi antioksidansi mogu pomoći u ograničavanju stvaranja slobodnih radikala uzrokovanih suncem ili zagađenjem. Mnoge studije su pokazale da lokalni vitamin C također ima blagi učinak zaštite od sunca (iako nije zamjena za zaštitu od sunca). Budući da djeluje i kao blagi eksfolijator, vitamin C može pomoći ujednačavanju tona kože i posvjetljivanju, što je korisno za osobe s hiperpigmentacijom. Ukoliko se redovito koristi, može smanjiti pojavu finih bora i linija. Odlična vijest je da vitamin C možete koristiti svako jutro i/ili večer.

U rutini njege kože, vitamin C treba nanijeti na čistu kožu kao prvi korak, odmah nakon čišćenja lica. Pričekajte nekoliko minuta da se upije, a ukoliko vam je potrebno više hidratacije, nanesite hranjivo ulje ili hidratantnu kremu odmah nakon serum. Taj slijed nanošenja pruža nevjerojatan osjećaj te još više pojačava sjaj vaše kože.

Općenito, ako želite da vam proizvodi (a i rezultat korištenja) potraju, preparate koji sadrže vitamin C neophodno je zaštititi od sunca. Također, na lice preko dana nemojte zaboraviti nanijeti kremu sa SPF-om. Na kraju, ne postoji moćnija krema za pomlađivanje od kreme sa zaštitnim faktorom.😊