Novosti

Otkriće biljne placente

Untitled-design

Otkriće biljne placente

Pedesetih godina prošlog stoljeća, na odjelu dermatologije u bolnici St Luc u Lyonu, stvorena je Placentor Vegetal regenerativna i hidratantna krema. Izvorno je sadržavala ljudsku posteljicu, a koristila se za oporavak pacijenata s teškim opeklinama i ožiljcima. 

Nakon mnogo godina istraživanja, dr. Bernard Guillot, farmaceut i strastveni botaničar, u laboratoriju Sicobel provodi istraživanja o posteljici i otkriva ekvivalentnu supstancu biljnog podrijetla – biljnu placentu. Njena organska struktura slična ljudskoj posteljici, omogućuje obnavljanje kože te je pogodna i za najosjetljiviju kožu. Ovo izvanredno otkriće dovelo je 1991. godine do razvoja prvog primjenjivog fitodermatološkog branda: Placentor Vegetal. 

Temeljena na gemoterapiji* – fitoterapiji koja koristi pupoljke, biljna placenta svoju efikasnost dobiva iz hranjivih sastojaka (aminokiselina, peptida i mineralnih soli) biljnog tkiva. Smještena u mladim biljkama ispod tučka, biljna placenta djeluje kao hranjiva tekućina te hrani plod u rastu. 

*Gemoterapija: vrsta biljne medicine bazirana na upotrebi svježih mladica i pupoljaka

Biljna placenta kao takva, potiče regeneraciju stanica i obnavlja kožu nakon 2 dana, a trenutno i dugotrajno hidratizira kožu te zaglađuje mikrostanice. Biljna placenta aktivna je komponenta svih Placentor Vegetal proizvoda.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)