Novosti

Kako složiti osnovnu skincare rutinu?

skincare-rutina1

Skincare nikada nije bio popularniji – zato je krajnje vrijeme za naučiti kako složiti vlastitu rutinu njege kože

Imate li dojam kako je skincare postao kompleksan poput molekularne biologije? Tržište je krcato proizvodima koji obećavaju brz rezultat, a sve veći broj skincare entuzijasta i stručnjaka upozorava na posljedice neadekvatnog korištenja skincarea. Upravo to može značajno narušiti izgled i kvalitetu kože. I kako onda složiti adekvatnu rutinu njege kod kuće?!

Njega kože trebala bi pružiti opuštajući trenutak, gdje možete biti sami sa svojim mislima, a uz previše informacija online – nerijetko je isključivo stresan. Upravo zato nudimo vam četiri jednostavna koraka kako složiti idealnu rutinu njege uz profesionalnu preparativnu kozmetiku talijanskog brenda Diego dalla Palma u kojoj ćete još dugo uživati.

Prvi korak: Definiranje tipa i problematike kože

Kvalitetna skincare rutina sastoji se od baze koja se kasnije nadograđuje – međutim, za nju je potrebno poznavati svoj tip kože. Vrlo jednostavan trik za otkrivanje tipa kože jest trik s tonikom; stavite malo Diego dalla Palma Be Pure Smoothing Tonic Seruma na blazinicu i prebrišite lice. Nakon toga nemojte nastaviti s rutinom njege već čekajte barem sat vremena kako biste vidjeli prvi rezultat. Naime, zateže li vas koža ubrzo nakon pranja i pore su vam jedva vidljive, vrlo vjerojatno imate suh tip kože. Masti li vam se koža po cijeloj površini lica uz izraženije pore – spadate u masni tip.

Za kraj, mastite li se samo na sredini lica ili samo na rubovima, uz relativno izražene pore, spadate u mješoviti tip kože. Vaša problematika kože puno je jednostavnija za odrediti, a možete je i nemati. Naime, prištići, bore, dehidracija, sivilo, tekstura… sve su to neki od problema koje želite targetirati. Dakle, možete biti masni i problematični ili suhi i s teksturom, doista su sve kombinacije moguće!

Drugi korak: Određivanje dobre baze

Baza skincare rutine su čistač i krema za lice. Uz ova dva proizvoda uvijek ćete imati najosnovnije što vašoj koži treba u svim godišnjim dobima. Kako se sezone mijenjaju, tako se mijenjaju i potrebe vaše kože. No, ona uvijek ostaje jednakog tipa kože, sve i da se njena problematika drastično izmijenila. Čišćenje lica preporučuje se raditi dvaput dnevno. Jutarnje čišćenje se može odraditi nježnim čistačem ili samo vodom, ovisno o tome koliko se oznojite ili zamastite tijekom noći. Večernje je obavezno za svaki tip kože jer uklanja ne samo ostatke šminke ili zaštitnog faktora, već i mrtve stanice kože, polutante, sebum, znoj i ostale nečistoće akumulirane tijekom dana.

Ovisno o tipovima kože može se kupiti i specijalizirani čistač, no preporučujemo da uz sebe uvijek imate jedan bazni i njegujući. Primjerice, Diego dalla Palma Struccatutto Cleansing Detoxing Mousse, koji fantastično čisti pore i skida makeup, a pritom neće narušiti kvalitetu kožne barijere. Nadalje, hidratantna krema je obavezan korak jutarnje i večernje rutine, a bira se prema tipu kože. Predlaže se koristiti kremu koja sadrži kvalitetne sastojke za obnavljanje kožne barijere, hidrataciju te održavanje kože sjajnom i mekom. Svaka hidratantna krema služi i kao završni zaštitni sloj na koži. Dobro je imati na umu kako masna koža ne podnosi teške teksture i previše ulja. Normalna ili mješovita koža vole ili klasične kreme ili gel kreme, ovisno o tome koliko su sklone čepljenju. Suhe kože trebaju teže kreme bogatije teksture, po mogućnosti obogaćene uljima!

Dodatni koraci

Ovisno o problematici vaše kože, bitno je baznu rutinu obogatiti proizvodima koji će vam olakšati put to prekrasnog tena. Primjerice, rutinu možete obogatiti tonikom za dodatnu hidrataciju i umirivanje kože, serumom ili esencijom. Svojim koncentriranim formulama one pomažu u širokom spektru problema ili okoloočnim kremama i balzamima za usne, jer su i ova područja na licu iznimno osjetljiva. Dodatnu njegu mogu pružiti i maske, bilo da pričamo o klasičnima ili u maramici, kao i pilinzi koji se preporučuju minimalno na mjesečnoj bazi.

Uz to, dobro je koristiti i zaštitu od sunca, od ranog proljeća do kasne jeseni, kako biste se osigurali od preuranjenog starenja. Diego dalla Palma Vitamina C Brightening Serum idealan je za prvi anti-aging i ubrzano zacjeljivanje mrljica. Diego dalla Palma Black Secret Purifying Scrub To Mask 2-u-1 piling i maska iznimno pomaže pore održati čistima. Diego dalla Palma Hydration Passion Hydra Mist losion u spreju sprječava dehidraciju kože.

Odolijevanje trendovima

Ovdje se vraćamo na problem s početka priče. Naime, uz toliko proizvoda koji na dnevnoj bazi izlaze na tržište, vrlo je teško složiti rutinu njege koje ćete se i pridržavati bez da je mijenjate. Iako je povremeno zgodno promijeniti proizvode koje koristite, uvijek predlažemo da se pridržavate vaših baznih pridržavate. Naravno, koliko možete ili želite mijenjati rutinu – izmjenjujete samo po jedan proizvod u isto vrijeme. Tako ćete izbjeći mogućnost iritacije i još dugo uživati u zavidno lijepom tenu, a i vaš novčanik će nakratko predahnuti.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)