Uvjeti

Uvjeti

Uvjeti korištenja

Ljubazno molimo cijenjene kupce/korisnike na našim internet stranicama da pročitaju Uvjete korištenja. Smatramo da pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici izvorno.hr kupac/korisnik pristaje na Uvjete korištenja.

Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju osobnih podataka

Prikupljaju se samo nužni, osnovni podaci o kupcima/korisnicima. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Izvorno d.o.o. pridaje veliki značaj zaštiti Vaše privatnosti. Izvorno d.o.o. implementirala je regulaciju General Data Protection Regulation (GDPR), zakona Europske Unije. 

Molimo Vas pročitajte pravila o zaštiti privatnosti kako bi saznali kako sakupljamo, obrađujemo i spremamo informacije koje ste nam ustupili koristeći formu „kontaktirajte nas“ na web stranici.

Prema odredbama Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 79/09, 89/09) čl.7, st.3, Prodavatelj ne ustupa podatke trećim osobama bez prethodno pisanog odobrenja kupca. Potrebne podatke koristimo isključivo u svrhu obrade narudžbe. Obvezujemo se da podaci neće biti proslijeđeni trećim osobama.

Izjava o odricanju od odgovornosti

Prodavatelj ne preuzima odgovornost za bilo kakve propuste ili pogreške na internet stranicama. Također, ne preuzimamo odgovornost za povremeno nefunkcioniranje stranica i njenih dijelova. Ne preuzimamo odgovornost za manja odstupanja slika u webshop-u.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene, dopune ili uklanjanja bilo kojeg dijela ovih internetskih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama ili kada su korisnici o njima obaviješteni.

Prodavatelj zadržava pravo ukinuti korisničke račune Kupaca i/ili odbiti pružiti svoje usluge u slučaju ponašanja koje je Prodavatelj diskrecijski ocijenio neprihvatljivim, odnosno ukoliko je došlo do nepoštivanja navedenih Uvjeta korištenja.

Uvjeti kupovine

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području EU te koja izvrši narudžbu i plaćanje u webshop-u izvorno.hr. Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljen kod Prodavatelja, a kupac pri kupnji automatski zaprima narudžbu na upisanu elektroničku adresu.

Korištenje usluga webshop-a izvorno.hr odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje izvorno.hr webshopa od strane maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Izvorno d.o.o. ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. Odnosno, kupoprodaju proizvoda u ponudi na domeni izvorno.hr u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Uvjeti kupovine definiraju način korištenja webshop-a i odnose se na cijene, načine plaćanja i uvjete dostave.

Cijena 

Sve iskazane cijene proizvoda i cijene dostave su maloprodajne, izražene su u EUR – eurima s konverzijom u HRK – hrvatskim kunama te je u istima sadržan pripadajući PDV. U cijeni proizvoda nisu uključeni troškovi dostave.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja. Cijene za naše proizvode mogu se mijenjati bez najave.
Unos cijene u webshop-u izvorno.hr izvršava se na više razina i detaljno se kontrolira, no bez obzira na visoku razinu kontrole postoji mogućnost nastanka greške. Takve situacije su izvanredne i za njih se unaprijed ispričavamo Kupcima koje ćemo obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te eventualnoj nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi Kupca.

Načini plaćanja

 • E-bankingom, općom uplatnicom ili virmanom
 • Plaćanje pouzećem 
 • Plaćanje karticama online (Visa, Maestro, MasterCard, Diners) putem sustava T-com/Pay way
 • Plaćanje putem KEKS Pay aplikacije

Ukoliko ste korisnik KEKS Pay aplikacije, plaćanje ovim putem je najbrže i bez naknada! U procesu kupovine odaberite KEKS Pay plaćanje, nakon čega će sustav izraditi QR kod kojeg je potrebno skenirati iz KEKS Pay mobilne aplikacije:

 1. Otvori KEKS Pay
 2. Pritisni KEKS ikonicu
 3. Odaberi “Skeniraj QR kȏd”
 4. Skeniraj QR kȏd

Izjava o sigurnosti kod Online plaćanja

Pri plaćanju karticama na našoj web trgovini koristite PayWay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

T-com osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u PayWay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima PayWay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

T-com sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim.

Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost T-com sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Uvjeti dostave

 • za kupnju do 55 EUR cijena dostave je 4,00 EUR (DPD) ili 4,50 EUR (GLS).
 • za kupnju iznad 55,00 EUR dostava je besplatna.
 • za kupnju tj. odabir plaćanja pouzećem (plaćanje pri preuzimanju) narudžba se dodatno naplaćuje 1,00 EUR.
 • za dostave u inozemstvo trošak dostave bit će prikazan na stranici naplate.

Trajanje dostave: 

 • 24 h – 48 h za veće hrvatske gradove
 • 24 h – 72 h za manje gradove, otoke i zemlje EU.

Dostavu vršimo isključivo na području Republike Hrvatske i EU. Naručena roba bit će pakirana na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja naručene robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio te odbiti preuzeti isporučenu robu na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Dostavu Vaše narudžbe vrši naš ugovorni partner DPD ili GLS. U subotu, nedjelju, praznicima i blagdanima ne otpremamo robu. Kupac će o promjeni roka dostave biti obaviješten, kod artikala gdje će rok dostave biti duži od predviđenog. Molimo vas, vodite računa o tome da je za dostavu isto tako potrebno neko vrijeme. Iz različitih se razloga, na koje nemamo utjecaja, taj rok može produžiti (kvarovi, greške, nesreće, stanje na cestama…).

Raskid Ugovora i povrat sredstava

Kupac može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.
Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom, odnosno popunjavanjem Obrasca za jednostrani raskid Ugovora kojeg treba poslati poštom na adresu Izvorno d.o.o., Savezne Republike Njemačke 6, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na [email protected]

Obrazac preuzmite na linku: Povrati i reklamacije

U slučaju ispunjenja uvjeta za jednostrani raskid Ugovora, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Izvorno d.o.o. zaprimi Kupčevu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Povrat novaca Kupcu Izvorno d.o.o. će izvršiti na isti način na koji je uplata izvršena.

Troškovi povrata robe

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku, osim ukoliko izaberete drugi način isporuke, a koji nije najjeftiniji standardni ponuđeni način isporuke, možete koristiti u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena,
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja,
 • isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na webshop-u izvorno.hr
 • isporuka neispravne robe (ovo podrazumijeva i kvarove nastale unutar 14 dana od dana preuzimanja pošiljke) ili robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.

U navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz. U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Odgovornost Kupca za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjedbe i prigovori

Prodavatelj jamči kvalitetu usluga.
Prodavatelj vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na Izvorno d.o.o., Savezne Republike Njemačke 6, 10000 Zagreb ili elektroničkom poštom na [email protected]

Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovorit ćemo u roku od maksimalno 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.
Kako bismo vam, sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača, potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti i odgovorili, potrebno je da u pisanom prigovoru navedete točne podatke za dostavu odgovora na primjedbu.

Pravne odredbe

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.izvorno.hr su vlasništvo tvrtke Izvorno d.o.o.. Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama. Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati, objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja stranica.

Izmjene Uvjeta korištenja

U slučaju promjena naših Uvjeta korištenja, obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene.

Ovi Uvjeti korištenja zadnji put su izmijenjeni 30. siječnja 2023. godine.