Novosti

Kako brzinski hidrirati dehidriranu kožu?

dehidracija1

Kako brzinski hidrirati dehidriranu kožu?

Plus kako razlikovati suhu od dehidrirane kože uz jednostavan trik!

Vjerojatno ste se više puta uhvatili zbunjeni u ogledalu jer vaša iznimno suha koža odjednom ima prištiće. Ako da, vrlo vjerojatno niste imali iznimno zahtjevan tip suhe kože ili pak tzv. suhu seboreju već vas je mučila dehidrirana koža. Nerijetko i najčešće zbog vanjskih faktora, bilo koji kožni tip može postati dehidriran, a tada sve ono što smo o našem kožnom tipu znali do tada – pada u vodu. Dehidrirana koža je problematika koja najčešće pogorša sve postojeće “simptome” pa joj se mora pristupiti ozbiljno – i što brže.

Međutim, to ne znači da trebate pohitati kupiti proizvode za suhu kožu jer dehidrirana i suha koža nisu jednaka stvar. Upoznajte razlike između suhe i dehidrirane kože te kako zacijeliti problem dehidracije u što kraćem roku!

Kako otkriti imate li suhu ili dehidriranu kožu?

Jednostavan trik za raspoznavanje tipa kože jest – štipanje obraza! Vjerovali ili ne, kada uštipnete obraz dehidrirane kože, ona će se naborati umjesto da drži svoj oblik. Uz to, imat će izraženije tamne kolutove, fine linije na mjestima na kojima ih nedavno nije imala, a pratit će je osjećaj zatezanja i sivkasti ten. S druge strane, suha koža će biti čvršća na dodir, no najgore točke suhoće nalaze se na mjestima koja inače luče više sebuma – sredina čela/između obrva, oko nosa i usana. To je zato što suhoj koži nedostaje prirodne masnoće, odnosno sebuma, dok dehidriranoj koži nedostaje vode.

Uložite u proizvod s ceramidima

Visoka razina lipida neće odgovarati masnokošcima, kao i onima s problematičnim tenom, međutim – oni su iznimno bitni za građenje kvalitetne kožne barijere koja nadalje neće propuštati vlagu van kože. Također, ne smijete preskakati korištenje hidratantne kreme ili seruma u jutarnjoj i večernjoj njezi. Placentor Vegetal regenerativni serum istovremeno će popraviti kožnu barijeru i dodati dašak vlage uz hijaluronsku kiselinu.

Nabavite ovlaživač zraka

Suha klima je nerijetko “trigger” za dehidraciju. Upravo zato, nabavljanjem ovlaživača zraka više nećete ubrzano gubiti vlagu u koži. Zgodna opcija je kombinirati je s esencijalnim uljima koja djeluju anti-bakterijski, kao dodatan bonus.

Ne preskačite piling jednom tjedno

Bilo da preferirate kemijske ili mehaničke pilinge, oni su iznimno bitni za pravilno funkcioniranje kože. Naime, uz nakupinu mrtvih stanica kože, vaše aktivne supstance iz proizvoda ponekad ne mogu kvalitetno penetrirati u kožu – ukratko, tada trošite proizvod u prazno. Proizvod poput Diego dalla Palma Black Secret Skin Renewing Exfoliant Lotion ili Placentor Vegetal Ultra piling krema s efektom nove kože dubinski će očistiti pore i izvrsno zagladiti kožu te zasigurno pružiti fantastičan početak u obnovi kožne barijere.

Ubacite serum u vašu rutinu

Najbrži povratak vlage u kožu nude hidratantni serum i esencije, koji su koncentriranijeg sastava od prosječne kreme za lice. Hijaluronska kiselina, osim dubinske hidratacije, pomaže i u obnovi kožne barijere, dok skvalan pomaže stvoriti štit na površini kože i tako zadržati hidrataciju unutra. Dobri ovlaživači su i  aloe vera, ektoin, glycerin… Predlažemo Diego dalla Palma Aloe Vera Regenerating Antioxidant Essence i Gesha Infused Harmony Serum. Međutim, nikada ne mijenjajte kremu za serum – serumi nemaju zaštitnu funkciju kreme i bez nje su najčešće samo upola djelotvorni!

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)