MY SKIN by dr. Kaliterna – White Skin CC krema 30ml

40,00 

Tonirana CC krema ima jaču pokrivnu moć, prozračnija je od uobičajenih tekstura tekućih pudera, bolje kontrolira boju tena i može prekriti izraženije nepravilnosti. Zahvaljujući pomno biranim sastojcima djeluje na već postojeće hiperpigmentacije i njihovo uklanjanje te sprječavanje pojave novih. Svakodnevnom upotrebom jednom do dvaput dnevno, postiže se ujednačen i besprijekoran ten, glatka, elastična i tonizirana koža.

Procijenjena dostava:
17 - 19 tra, 2024
IZV-Icon-Kartice
Garantirano sigurna naplata

Description

Moćne kiseline u borbi protiv hiperpigmentacija

Za sprečavanje simptoma fotostarenja najvažnija je prevencija – izbjegavanje dužeg izlaganja jakom suncu i redovito nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom. Nažalost, često se dobivenih preporuka od strane dermatologa ne pridržavamo, a i sama prevencija nerijetko izostane. Zato najčešće koristimo proizvode sa snažnim dermatološkim sastojcima koji nam pomažu pri ublažavanju posljedica nastalih fotostarenjem. Kiseline su vodeći dermatološki sastojci u borbi protiv hiperpigmentacija zbog svoje snažne sposobnosti izbjeljivanja i eksfolijacije kože, uslijed čijeg se djelovanja tamne mrlje na koži posvjetljuju i smanjuju, a ten se ujednačuje. Nakon eksfolijaciije kože, pojavljuju se nove stanice kože koje zauzimaju mjesto starih što pomaže u ujednačavanju tona vaše kože i čini je glatkijom u cjelini.

Djelovanje i benefiti

  • Izbjeljivanje i smanjivanje postojećih hiperpigmentacija
  • Sprečavanje pojave novih hiperpigmentacija
  • Prekrivanje tamnih mrlja i nepravilnosti na koži
  • Ujednačavanje boje tena

 

Octadecenedioic Acid

Oktodekanska kiselina je sredstvo za regeneraciju, posvjetljivanje i izbjeljivanje kože koja se dobiva biofermentacijom prirodne oleinske kiseline biljnog porijekla. To je sastojak za posvjetljivanje kože koji inhibira cijeli metabolički put sinteze melanina iz jezgre melanocita, smanjujući proizvodnju tirozinaze i melanina. Liječi poremećaje pigmentacije kože: pjege, melazmu i hiperpigmentacije. Smanjuje proizvodnju sebuma i ciljano djeluje na bakterije koje uzrokuju akne, a ne dovodi do otpornosti na antibiotike. Djeluje i protuupalno. Glavna joj je prednost fleksibilnost u formulacijama u širokom pH rasponu.

Oxothiazolidinecarboxylic Acid

Oksotiazolidinkarboksilna kiselina je siguran proizvod koji koža može brzo apsorbirati i koji je učinkovito kompatibilan s kožom. Oksotiazolidinkarboksilna kiselina može inhibirati aktivnost tirozinaze, smanjiti sintezu melanina i tako postići učinak posvjetljivanja i izbjeljivanja. Ima snažno antioksidativno djelovanje i može hvatati slobodne radikale kako bi zaštitila kožu od prirodnog starenja i fotostarenja. Također ima funkciju omekšavanja kutikule, aktiviranja regeneracije stanica i ubrzavanja raslojavanja keratinskih stanica. Stoga se preporučuje za posvjetljivanje/izbjeljivanje, protiv mrlja, protiv starenja/fotostarenja, te za antioksidansnu i hidratantnu kozmetiku.

 

Kako koristiti: Prije nanošenja kreme, lice je potrebno dobro očistiti. Krema se nanosi na cijelo lice, jednom do dvaput dnevno do ujednačavanja tena.

Savjet dr. Kaliterne: Pri pojavi iritacije, potrebno je prekinuti s nanošenjem kreme 1 do 2 dana. Za vrijeme korištenja kreme, ne savjetujemo tretmane abrazije i pilinga kože. Savjetuje se koristiti uz White Skin Cleansing Milk zbog postizanja boljih rezultata. Krema se može koristiti tijekom cijele godine.